• Ook in Amsterdam !

  L'action continue à s'étendre en Europe. Un nouveau groupe appelé Actiegroep 4x4 a agi cette semaine à Amsterdam. Voici leur communiqué de presse :

  Lege Banden Vervuilende Terreinwagens

  Donderdag 1 december 2005

  AMSTERDAM - Tientallen eigenaren van suv’s –ofwel terreinwagens- keken vanmorgen op hun neus toen zij hun voertuigen met lege banden aantroffen. Een nieuwe actiegroep heeft zich ten doel gesteld de stad van deze zwaar vervuilende, luxe terreinwagens te ontdoen.

  In navolging van actiegroepen in Parijs en Brussel, streeft de actiegroep 4x4 naar volledig verbanning van terreinwagens uit de stad. “Het laten leeglopen van banden is slechts een eerste aanzet hiertoe”, aldus een activist.

  De aan populariteit winnende terreinwagens lijken vooral een statussymbool voor rijke, patserige Amsterdammers. Terreinwagens zijn onnodig en niet geschikt voor gebruik in de stad. Ze veroorzaken een onacceptabele overlast, extra onveilige verkeersituaties en door hun hoge brandstofverbruik een enorme belasting van het milieu.

  Vanuit de politiek zijn er reeds maatregelen voorgesteld om de overlast van terreinwagens te beperken. Minister Peijs (Verkeer) beloofde echter slechts een onderzoek naar de nadelige gevolgen van terreinwagens. Maatregelen blijven vooralsnog achterwege. Actiegroep 4x4 voelt zich daarom geroepen zelf ten strijde te gaan tegen suv’s.

  “Alles wat je nodig hebt is een verloopnippel die op autobanden past”, legt een activist uit. Je berokkent geen schade, maar wel een hoop overlast voor de terreinwagenbezitter. “We roepen iedereen op mee te doen, en gaan door tot de laatste band plat is!”

 • Commentaires

  1
  Miss jeep
  Mardi 6 Décembre 2005 à 22:40
  lees de humo nog es
  lees de commentare in den uitlaat nog es ze, linkse ratte, kzen ni de enigste da zo pijst over ulle :-d 4x4 stays on the road!!!
  2
  Mercredi 7 Décembre 2005 à 03:21
  "linkse ratte"
  Pourquoi est-ce que ça me fait bizarrement penser à "franse ratten, rol uw matten" ?...
  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :